Sunday, July 12, 2009

OBAMA OH OBAMA...Lihat betul-betul video tersebut

Rakaman video menyiarkan aksi Barack Obama, presiden Amerika Syarikat ketika Sidang Kemuncak Kumpulan Negara Membangun (G8) di L'Aquila, Itali begitu hangat di internet. Bukan kerana tindakan atau ucapan semasa sidang tersebut, tetapi aksi beliau memandang gadis muda mewakili negara Brazil semasa sesi bergambar.

Obama pada ketika itu bersama presiden Perancis, Nicolas Sarkozy. Sarkozy turut memandang sama gadis tersebut ketika menuju kepada Presiden Brazil, Luiz Inacio Lula da Silva. Gadis tersebut bernama Mayara Tavares, 16 tahun mewakili Brazil bagi membincangkan tema kemiskinan dan pemanasan global. Kumpulan anak muda tersebut dinamakan 'Junior 8' atau J8.

2 comments:

Abu Muhammad said...

Wahai orang-orang yang beriman, hendaklah kamu semua sentiasa menjadi orang-orang yang menegakkan keadilan kerana Allah, lagi menerangkan kebenaran; dan jangan sekali-kali kebencian kamu terhadap sesuatu kaum itu mendorong kamu kepada tidak melakukan keadilan. Hendaklah kamu berlaku adil (kepada sesiapa jua) kerana sikap adil itu lebih hampir kepada taqwa. Dan bertaqwalah kepada Allah, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui dengan mendalam akan apa yang kamu lakukan”. (al-Maidah ayat 8 )

Abu Muhammad said...

Minta maaf, nak bertanya, perlu ke saudara nak sebar2 kan video2 macam ni??

Ape saudara rasa tindakan macam ni di sukai oleh Rasulullah SAW? Dari sudut kaedah, akhlak dll seorang pendakwah, adakah betul cara mcm tu?

Minta pendapat, sebab saya agak keliru sedikit..

Wallahu'alam

Post a Comment

 
Copyright 2009 Dari Minda Anak Muda. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan